Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Contact | Kortrijk
Regiohuis Kortrijk

Regiohuis Kortrijk

Regiohuis Kortrijk
Rijselsestraat 32
8500 Kortrijk
 
Telefoon 056 20 15 48
E-mail kortrijk@familiezorg-wvl.be

Openingsuren

Van maandag tot en met vrijdag, van 8 uur tot 17.00 uur.
bij hoogdringendheid is Familiezorg West-Vlaanderen vzw 24 uur op 24 bereikbaar via 050 33 02 70.

Bereikbaarheid

Met de trein:
Het station van Kortrijk ligt op wandelafstand (500 m) van het regiohuis. Verschillende stations in West-Vlaanderen bieden een goede treinverbinding met het station van Kortrijk.
Zie www.b-rail.be of informeer in het station in uw buurt voor de actuele uurregeling.

Met de bus:
Binnen een straal van 300m van het regiohuis liggen er verschillende bushaltes van waaruit men diverse streekbussen kan nemen. Voor meer informatie over het aanbod van De Lijn: www.delijn.be of bel 070/ 220 200

Met de wagen:

Komende uit richting Brugge via autosnelweg A10/E403:
Neem afslag 5 naar de N8 richting Wevelgem, Bissegem. Sla aan de rotonde rechtsaf naar de N8 (Kortrijkstraat) richting Bissegem-Kortrijk. Rij een 4tal km rechtdoor. Aan de eerste verkeerslichten nadat u onder de treinsporen gereden bent, slaat u rechtsaf richting R36 (Noordstraat). Aan de volgende verkeerslichten gaat u opnieuw rechtsaf (H. Consciencestraat). Aan het rondpunt rijdt u rechtdoor (Rijselsestraat); de derde straat links is de H. Geeststraat.

Komende uit richting Ieper:
Volg de A19 richting Kortrijk en vervolgens de R8 door Kortrijk Centrum/Zuid te volgen. Ga bij de eerste afrit linksaf en volg de N8 richting Bissegem- Kortrijk. Rij een 3tal km rechtdoor. Aan de eerste verkeerslichten nadat u onder de treinsporen gereden bent, slaat u rechtsaf richting R36 (Noordstraat). Aan de volgende verkeerslichten gaat u opnieuw rechtsaf (H. Consciencestraat). Aan het rondpunt rijdt u rechtdoor (Rijselsestraat); de derde straat links is de H. Geeststraat.

Parkeerinformatie:

http://www.parko.be

Gratis parkeren:

Park & Bike parking Wembley in de Moorseelsestraat. Daar kunt u de auto gratis parkeren en een Blue-Bike fiets huren om naar het centrum van Kortrijk te reizen. U kunt er ook een busticket bekomen waarmee u gratis heen en terug reist naar het centrum van Kortrijk.

Park & Ride parking EXPO. Daar kunt u met uw parkeerticket een gratis busticket bekomen om heen en terug naar het centrum van Kortrijk te reizen.

Betalend parkeren:

In de straten rond het regiohuis kunt u maximum 2u parkeren en dit voor 3,50 euro.

U kunt parkeren op de parkeerstrook langs de Handelskaai (1). Daar geldt het tarief van maximum 2,5 euro per dag. Deze parking bevindt zich op 5 minuten stappen van het regiohuis. Deze parking is vaak volzet.

De Havenparking (2) ligt op 10 minuten wandelafstand van het regiohuis. Hier betaalt u maximum 2,50 euro per dag. Deze parking is gelegen in de Botenkoperstraat.

Op parking Broel (3) geldt hetzelfde tarief; maximum 2,50 euro per dag.

Tot slot is er ook de ondergrondse parking Schouwburg (4), op 5 minuten wandelafstand van het regiohuis. Daar betaalt u maximum 7 euro per dag.

Situeringsplan

Situeringsplan regiohuis Kortrijk