Afdrukken (pop-up)
U bent hier: Nieuws en actualiteit | Valrisico’s beperken

Valrisico’s beperken

Publicatie: maandag 22 april 2013

Tijdens de Week van de Valpreventie (22 tot 28 april 2013) staat in heel Vlaanderen val- en fractuurpreventie in de kijker.
Familiezorg West-Vlaanderen vzw biedt een aantal dienstverleningen aan die u kunnen helpen u veilig in uw woning te verplaatsen:

  • De ergotherapeute van Zonnewende brengt u een huisbezoek en gaat samen met u op zoek naar mogelijke risico’s in uw woning. Ze geeft tips rond bewegen en verplaatsen, maar ook rond hulpmiddelen, zoals een grijphulp, brievenbusmandje, zetel- of bedverhoger...
    In samenwerking met de klusjesdienst ‘Graag Gedaan’ van Familiezorg West-Vlaanderen vzw kan uw woning met een kleine aanpassing ook veiliger worden gemaakt: bijv. een losse traploper vastleggen, een extra leuning in het toilet of langs de trap plaatsen...
  • U kan ook een beroep doen op personenalarmering (PAS). In samenwerking met Touring Medicare beschikt Zonnewende over verschillende systemen, waaronder het klassieke PAS-toestel (foto). De gebruiker draagt een kliksysteem rond de hals of pols. In noodgevallen bent u dankzij één druk op de knop rechtstreeks verbonden met de alarmcentrale van Touring. Het kliksysteem is waterdicht. U kan het dus ook in de badkamer gebruiken. Een alarmtoestel geeft de drager een geruster gevoel en vormt een belangrijke veiligheid, ook bij valpartijen.

Wenst u een gratis huisbezoek van onze ergotherapeute of meer informatie over de personenalarmering?
Onze medewerkers van Zonnewende helpen u graag verder!