Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Japanse persaandacht voor Foton

Japanse persaandacht voor Foton

Publicatie: dinsdag 13 augustus 2013

Op 8 en 9 augustus 2013 was Yoko Inoue op bezoek in het fotonhuis.
Mevrouw Inoue is journaliste bij de Yomiuri Shimbun, een gezaghebbende krant in Japan.
De krant heeft een oplage van 10 miljoen gedrukte kranten per dag en is daarmee de grootste krant ter wereld.
De journaliste was bijzonder geïnteresseerd in wat zich achter de toeristische scene van Brugge afspeelt in de zorg voor personen met dementie.
Het project “Samen voor een dementievriendelijk Brugge” genoot dan ook haar bijzondere aandacht.
Ze had tijdens haar bezoek contact met personen met dementie en hun partner. Ze maakte kennis met de gezinszorg, het vrijwilligerswerk en ergotherapie aan huis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Ze bezocht handelaars en winkeliers, had een ontmoeting met korpschef Dirk Vannuffel van de politiezone Brugge omtrent het vermissingsproject en de sociale taak van de politie. Er was een kennismaking met de geheugenklinieken, de Maretak en Rozemarijn. De uitgebreide werking van Foton met onder meer de inzet van dementieconsulenten genoot haar bijzondere aandacht. Mevrouw Inoue werd ook plechtig ontvangen door schepen Martine Matthys. Op de foto ziet u de journaliste samen met schepen Matthys en Bart Deltour, coördinator van Foton, in de gotische zaal van het stadhuis.
Naast het toeristische en culturele imago van Brugge zal dit bezoek ongetwijfeld ook het sociale imago van de stad ten goede komen.