Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | 255 leerlingen maken thuiszorgwandeling ...

255 leerlingen maken thuiszorgwandeling met Familiezorg

Publicatie: vrijdag 27 november 2015

De voorbije week mocht Familiezorg West-Vlaanderen vzw 255 zesdejaars uit zorggerichte opleidingen ontvangen tijdens haar jaarlijkse thuiszorgwandeling.

Familiezorg West-Vlaanderen vzw organiseert deze wandeling met als doel jongeren te laten kennismaken met het diverse en boeiende werkveld van de thuiszorg. Aan deze 3-daagse editie namen de volgende scholen deel: Sint-Jorisschool (Menen), OLV Ter Duinen (Heist), Instituut Mariawende-Blydhove (Brugge), OLV Instituut (Poperinge), OLVH Spes Nostra (Brugge), Sint-Vincentius (Anzegem), Prizma campus IdP (Izegem), Sint-Jozefsinstituut (Tielt) en Leiepoort Campus Sint-Theresia (Deinze).

In de dagwedstrijd om het diploma van de school met de 'grootste affiniteit met de opdracht van de verzorgende in de thuiszorg' waren de drie winnaars:

  • Sint-Jozefsinstituut (Tielt)
  • Prizma campus IdP (Izegem)
  • Instituut Mariawende-Blydhove (Brugge)

De leerlingen van deze scholen blonken uit in taken zoals koperwerk poetsen, herfstgroenten bereiden, een zoom herstellen, delicate stoffen strijken, een tandprothese poetsen, de veiligheid van een trap verhogen, actief luisteren...
Proficiat aan elk van hen!

Sint-Jozefinstituut (Tielt)
Sint-Jozefinstituut (Tielt)

Prizma campus IdP (Izegem)
Prizma campus IdP (Izegem)

Instituut Mariawende-Blydhove (Brugge)
Instituut Mariawende-Blydhove (Brugge)