Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Caminoquiz brengt opnieuw meer dan 4700 ...

Caminoquiz brengt opnieuw meer dan 4700 euro op

Publicatie: maandag 14 december 2015

Enkele medewerkers van Familiezorg West-Vlaanderen vzw organiseerden in het kader van Music for Life op zaterdag 12 december 2015 voor het tweede jaar op rij de Caminoquiz in Esen (OC Ingelram).

Van de 48 quizzende ploegen bleek B.E.F! uit Zonnebeke de sterkste.

De winnende quizploeg B.E.F! uit Zonnebeke, samen met Mevr. I. Leenknegt, regionaal diensthoofd van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

Deze Music for Life actie steunt Camino. Caminovrijwilligers zetten zich in voor mensen met dementie die thuis wonen. Ze lossen partners en kinderen van mensen met dementie af in hun zorg door aanwezig te zijn bij de persoon met dementie, assistentie te bieden en kleine zorgtaken op te nemen (helpen bij toiletbezoek, koffie zetten, een maaltijd opwarmen…). Ook ’s nachts zijn vrijwilligers actief door thuis te komen waken of assisteren. Zo geven ze de broodnodige nachtrust aan partners of kinderen.

De Caminoquiz werd bijna integraal gesponsord en bracht dit jaar opnieuw ruim 4700 euro op. De opbrengst is bedoeld voor de deskundige omringing van de Caminovrijwilligers. Ze worden bijvoorbeeld regelmatig uitgenodigd voor vorming en voor een ondersteunend gesprek met hun vrijwilligersverantwoordelijke.

Familiezorg West-Vlaanderen vzw blijft overigens op zoek naar vrijwilligers die de thuiszorg een warm hart toedragen en hieraan wat van hun vrije tijd willen besteden. Een engagement als vrijwilliger is soepel: overdag of ’s nachts, in de week of in het weekend. De vrijwilliger kiest zelf waar, wanneer en hoeveel hij/zij zich inzet. Als vrijwilliger bij Familiezorg West-Vlaanderen vzw kan u rekenen op een fijne samenwerking, een kostenvergoeding en verzekering. Alle info in onze regiohuizen.

Familiezorg West-Vlaanderen vzw dankt van harte de hoofdsponsors van de Caminoquiz (ADMB Logistiek, Provikmo, Van Reybrouck - Accountants & Tax Consultants, KBC en Stad Diksmuide) en alle sponsors ‘in natura’.