Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Fotonkoor viert 5-jarig bestaan

Fotonkoor viert 5-jarig bestaan

Publicatie: maandag 25 april 2016

Het Fotonkoor (een 40-tal mensen met dementie en hun mantelzorgers uit het Brugse) vierde op zaterdag 23 april 2016 zijn lustrum met een feestelijk optreden i.s.m. het koor Bryghia Cantat.

Situering

Het Fotonkoor is een van de eerste koren voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Vlaanderen. Uniek aan het Fotonkoor is dat het hoofdzakelijk bestaat uit personen met dementie die nog thuis wonen.

Het Fotonkoor had in 2012 een eerste optreden ter gelegenheid van Music for Life op de Burg in Brugge. In 2014 werd het uitgenodigd naar Brussel om de uitreiking van de EFID Award (European Foundations’ Initiative on Dementia) muzikaal op te luisteren en mocht het optreden ter gelegenheid van de Werelddag Dementie in Brugge.

Foton, Expertisecentrum Dementie en Thuisbegeleidingsdienst Dementie, startte met het koor naar aanleiding van een BBC reportage. Meteen was er veel interesse. Het koor komt maandelijks samen om een uurtje te zingen. Muziek werkt zeer verbindend en raakt personen met dementie op een zeer eigen wijze. Daarnaast is er tijd voor gezellig samenzijn en lotgenotencontact.

De begeleiding van de koormomenten bestaat voornamelijk uit vrijwilligers, die we extra bedanken voor hun inzet.

Het Fotonkoor praktisch

 • Wie kan deelnemen aan het koor?
  Personen met dementie en hun mantelzorgers
 • Wanneer en waar gaat het maandelijks koormoment door?
  Elke derde vrijdag van de maand, onthaal en koffietafel om 14 uur - samen zingen van 14.30 tot 15.30 uur. In het Fotonhuis, Biskajersplein 2, 8000 Brugge
 • Wie leidt het koor?
  Dirigente Elke Poppe en de pianisten Paul en Filip Kindt
 • Meer info en inschrijven
  Via tel. 050 44 67 93 of foton@familiezorg-wvl.be – de bijdrage is 2 euro

Bekijk ook de folder van de ontmoetingsmomenten voor personen met dementie.