Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Music for Life acties groot succes

Music for Life acties groot succes

Publicatie: woensdag 11 januari 2017

Rond en in De Warmste Week van 2016 (18-24 december) vonden heel wat acties plaats ten voordele van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.
Samen brachten ze minstens 8000 euro op. Familiezorg West-Vlaanderen vzw is alle initiatiefnemers bijzonder dankbaar voor hun gedreven enthousiasme en inzet!

1. Theelichtjesverkoop

Een verzorgende van regio Kortrijk maakte eigenhandig honderden unieke theelichthoudertjes. De actie bracht ruim 1600 euro op ten voordele van Foton, thuisbegeleidingsdienst dementie en expertisecentrum dementie van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

2. Chocolademelk, wafeltjes en pompoensoep

Het regioteam van Roeselare organiseerde op 13 december 2016 een verkoop van zelfbereide chocolademelk, wafeltjes en soep. Vele voorbijgangers aan het regiohuis lieten zich verleiden. De actie leverde bijna 700 euro op ten voordele van OEF!, de vrijwilligerswerking van Familiezorg West-Vlaanderen vzw voor mensen met een beperking.

Foto: Stefaan Beel

3. Hartverwarmend kerstconcert

Op 22 december 2016 gaf het Fotonkoor een hartverwarmend kerstconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt. Het Fotonkoor bestaat uit mensen met dementie die nog thuis wonen en hun mantelzorgers. Ruim 370 mensen genoten van het stemmige kerstrepertoire en van een hapje en een drankje achteraf. Met de actie zelf zamelde het team meer 2800 euro in voor Foton. Extra steun en sponsoring van sympathisanten brachten nog eens ongeveer hetzelfde bedrag op.

4. Fotonaccesoires met een boodschap

Een sponsoractie van enkele mensen met dementie en hun partner en kinderen, samen met vrijwilligers. Zij getuigen: “Foton geeft ons geestelijke spierkracht. Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en ondertussen zo goed mogelijk leven met dementie zijn onze grote wensen. Foton helpt ons daarbij op een unieke wijze, met respect voor onze menselijke waardigheid”.
De verkoop van Fotonaccessoires met een boodschap loopt nog door. U kunt in de regiohuizen van Familiezorg West-Vlaanderen vzw nog altijd terecht voor de volgende handigheidjes:

  • 1 euro balpen
  • 3 euro sleutelkoord ‘om elkaar niet te verliezen’
  • 7,5 euro paraplu ‘schuilen bij elkaar’(opvouwbaar)
  • 10 euro paraplu ‘schuilen bij elkaar’ (groot model)
  • 12 euro USB-stick ‘vergeet je niet’ (8 GB)
  • 15 euro USB-stick ‘vergeet je niet’ (16 GB)
  • 15 euro cadeautasje met 1 USB stick, 1 sleutelkoord en 1 balpen