Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Week van de Vrijwilliger

Week van de Vrijwilliger

Publicatie: maandag 27 februari 2023

Tijdens de Week van de Vrijwilliger (25/2-5/3/2023) lees je hier elke dag een nieuw verhaal van een vrijwilliger van Thuiszorg Familiezorg. Ook op onze Facebookpagina vind je meer info. 

Kathy, Fotonvrijwilliger: “Ik ben permanentievrijwilliger (onthaal en kleine opdrachten in het documentatiecentrum van Foton - expertisecentrum dementie) en gastvrouw op de muzikale activiteiten voor personen met dementie. Nadat ik door ziekte mijn zelfstandig beroep heb opgegeven, wou ik graag ervaren hoe het was om met andere mensen samen te werken en gelijkgestemden te ontmoeten; als vrijwilliger om geen onnodige druk bij mijn genezingsproces bij te creëren. Ik vond het ook belangrijk om dementie bespreekbaar te maken. Daarom koos ik voor Foton. Het mooiste wat mij via mijn inzet als vrijwilliger is overkomen is dat mijn eigenwaarde is gegroeid. Het geloof in mijn eigen kunnen is dank zij de vriendelijkheid en waardering van de medewerkers van Foton en Familiezorg tot bloei gekomen, en stimuleert mij om verder vrijwilliger te zijn. Héél fijne herinneringen bewaar ik aan de viering ‘25 jaar Foton’. Samen met het Fotonteam te kunnen en mogen vieren geeft mij het nodige enthousiasme om mijn engagement nog even verder te zetten. Op de viering wist ik gewoon dat Foton me goed doet.”

Mieke, nachtzorgvrijwilliger: “Sinds februari 2015 ben ik nachtzorgvrijwilliger bij Familiezorg. Er zijn voor iemand, en iets doen voor anderen maakt het leven zinvol zowel voor mezelf als voor anderen en voor de maatschappij. De tevredenheid, de dankbaarheid en de vriendschap van de zorgvragers te mogen ervaren doet mijn ziel zingen…
Het schenkt mij diepe vreugde te weten dat mensen door mijn aanwezigheid ’s nachts, langer thuis kunnen blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving en omringd door hun geliefden…
Dit zinvolle vrijwilligerswerk doe ik dan ook met passie en hopelijk nog een paar jaar!”

Sarah: "Ik ga momenteel langs bij twee gezinnen. Meestal gaan we samen wandelen, praten we, drinken we samen koffie, spelen we Rummikub, of gaan we eens naar de markt. Waarom ik het doe? Voor de gezelligheid en de dankbaarheid die ik mag ervaren! Ik geniet zelf ook echt van de wandelingen en de gesprekjes die ik met de mensen heb. Ze zijn heel dankbaar en dat is fijn om te horen, en ook ik ben hen dankbaar voor de mooie momenten. Ze staan me aan de deur uit te wuiven met een lach op hun gezicht. Of ze zeggen dat ze al uitkijken naar volgende week. Dat is wat de mensen terugdoen voor mij, en dat doet me veel deugd."

Ook zin om vrijwilliger bij onze thuiszorgdienst te worden? Neem contact op via onze regiohuizen of vul ons contactformulier in.