Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Vrijwilligers vieren feest

Vrijwilligers vieren feest

Publicatie: zondag 20 november 2011

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van de thuiszorg. Op zondag 20 november 2011, aan het einde van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk, dankte Familiezorg West-Vlaanderen vzw haar vrijwilligers met een inspirerende, muzikale en feestelijke namiddag. Ruim 200 genodigden vierden mee.

Waarom dit feest?

Vrijwilligers in de thuiszorg zijn mensen met een gouden hart. Ze zijn een onmisbare aflossing van de mantelzorg (= partners, ouders, kinderen, vrienden… van zorgbehoevende personen). Bovendien zijn vrijwilligers een niet weg te denken aanvulling op de professionele zorg. Dankzij vrijwilligers blijft in veel situaties de thuiszorg haalbaar.

Wat doen vrijwilligers in de thuiszorg concreet?

Vrijwilliger zijn, dat is luisterend aanwezig zijn, assistentie bieden waar nodig en kleine zorgtaken opnemen (helpen bij de begeleiding naar het toilet, koffie zetten, een maaltijd opwarmen...). Maar het is nog zoveel meer: samen genieten, samen plezier maken, samen een activiteit ondernemen… De thuiszorg kent heel veel verschillende zorgnoden: ouders van kinderen en jongeren met een ontwikkelingsvertraging of een beperking/handicap, mantelzorgers van personen met dementie, chronisch zieke mensen, personen die een beperkt sociaal netwerk hebben en nood hebben aan regelmatig contact… Allen kunnen ze een beroep doen op vrijwilligers.

Permanent nood aan geëngageerde vrijwilligers

De dienst voor oppashulp van Familiezorg West-Vlaanderen vzw heeft nog handen te kort! Een engagement als vrijwilliger is soepel: overdag of ’s nachts, in de week of in het weekend, aantal uren volgens eigen mogelijkheden én in de eigen regio. Interesse? Word vrijwilliger!