Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Wereldborstvoedingsweek van 1 tot 7 okto...

Wereldborstvoedingsweek van 1 tot 7 oktober 2012

Publicatie: maandag 1 oktober 2012

Met een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur vieren vele Europese landen in de veertigste week van het jaar de Wereldborstvoedingsweek.
Voor toekomstige mama’s die borstvoeding (willen) geven, is het Expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg' hét adres voor deskundige, praktijkgerichte en persoonlijke informatie. Sinds 2008 is ‘de wieg’ gecertificeerd als ‘Borstvoedingsvriendelijke Organisatie’.

Waarom borstvoeding?

Samen met Unicef, WHO en Kind & Gezin is ‘de wieg’ overtuigd van de vele voordelen van borstvoeding. “Borstvoeding stimuleert niet alleen de goede relatie tussen moeder en kind”, zegt Mireille Picard, coördinator van ‘de wieg’, “het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid van het kindje én van de moeder. Verder blijkt borstvoeding een heel milieuvriendelijke optie te zijn.”

Wat doet het Expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg’ voor moeders die borstvoeding (willen) geven?

Het Expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg' organiseert regelmatig workshops over borstvoeding. Ouders komen er alles te weten over het wonder van borstvoeding, waarom een goede start zo belangrijk is, hoe problemen te vermijden en op te lossen zijn, hoe men borstvoeding en buitenshuis werken (of studeren) kan combineren enz. De workshops zijn niet alleen informatief, maar ook heel praktijkgericht. Ze worden begeleid door een deskundige in borstvoeding. Bij haar kunnen ouders ook terecht voor vragen over bv. aanlegproblemen, herhaaldelijke borstontstekingen, kolven en bewaren van moedermelk, onvoldoende of overmatige melkproductie, pijnklachten, borstvoeding na borstchirurgie enz.
Moeders die borstvoeding geven zijn bovendien van harte welkom in het babyhoekje in alle huizen van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Tijdens de kantooruren (van 8 tot 17.30 u.) kunnen zij er terecht om rustig hun baby te voeden en te verzorgen of om af te kolven.