Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Lumineuze Midzomeravond op het Biskajers...

Lumineuze Midzomeravond op het Biskajersplein

Publicatie: maandag 24 juni 2013

Vrijdagavond 21 juni 2013, 22 uur. De kortste nacht van het jaar. Met meer dan 300 zijn we getuige van een wonder gebeuren. Gedurende een uur worden gestadig en in een beklijvend ritme uit de vier windrichtingen en uit alle hoeken van de provincie kaarsjes aangebracht: één voor elke nacht dat een vrijwilliger aanwezig was bij mensen die zorgen nodig hebben. Ondertussen worden liederen gezongen. Getuigenissen worden voorgelezen van zorgvragers, mantelzorgers, vrijwilligers en verzorgenden. Het licht groeit cirkel na cirkel. De warmte neemt toe. De verbondenheid is voelbaar. We vormen een kring en sturen liefdevolle kracht en licht naar ieder die thuis zorg nodig heeft in de nacht en ieder die vrijwillige deze zorg verleent. Dit is een moment om nooit te vergeten. Dit is een beeld dat we in ons hart zullen koesteren vanuit een diepe hoop en een stil vertrouwen dat voor de Vlaamse beleidsmensen het indringend, krachtig en vredevol ‘licht-signaal’ van deze avond niet onopgemerkt voorbijgaat.

Bezig met het laden van het filmfragment...

© 2013 Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Film & montage: Pieter Parmentier, zang: Elke Poppe (Willem Vermandere - Voor Marie-Louise), uit de cd 'Je liefde nog' ten voordele van Foton.

VRT, VTM en Focus/WTV besteedden in hun journaals aandacht aan deze actie. Hier kunt u de reportages herbekijken:

In het persbericht (PDF) leest u meer over de achtergrond van onze actie.

We danken alle vrijwilligers, alle lichtjesdragers groot en klein, alle bokaaltjesverzamelaars, al wie een briefje, kaartje of mailtje stuurde, de muzikanten, voorlezers, toeschouwers en alle anderen die van deze avond een onvergetelijk, ‘lumineus’ gebeuren hielpen maken.

Lumineuze Midzomeravond op het Biskajersplein Lumineuze Midzomeravond op het Biskajersplein Lumineuze Midzomeravond op het Biskajersplein Lumineuze Midzomeravond op het Biskajersplein

Klik op de afbeeldingen om deze in een groter formaat weer te geven.