Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Publicatie: dinsdag 23 juni 2015

Mantelzorgers zijn goud waard!

Mantelzorgers zijn het hart van de thuiszorg! En dat mag gezien worden! Op 23 juni 2015 wil Familiezorg West-Vlaanderen vzw alle mantelzorgers dan ook uitdrukkelijk erkennen en bemoedigen voor wat ze doen!

Mantelzorgers staan er niet alleen voor

Mantelzorger zijn is een verrijkende ervaring. Toch kan de zorg soms ook zwaar wegen. Familiezorg West-Vlaanderen vzw wil mantelzorgers graag ondersteunen en heeft hiervoor heel wat in huis:

  • Meer dan 1300 verzorgenden, 164 praktijkhelp(st)ers, ruim 430 vrijwilligers en 100 verantwoordelijken staan de mantelzorgers dagelijks bij. Met praktische hulp, maar ook met een luisterend oor en een bemoedigend woord. In deze periode zetten we heel bijzonder onze nachtzorg door vrijwilligers in de kijker.
  • Mantelzorgers kunnen een vrijblijvend huisbezoek aanvragen voor informatie over de mogelijkheden in de thuiszorg.
  • Familiezorg West-Vlaanderen vzw maakte een ‘kleine inspiratiegids voor mantelzorgers’, als hart onder de riem. Elke mantelzorger kan deze gratis brochure aanvragen in onze regiohuizen.
  • Bij het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende van onze dienst kan u een huisbezoek aanvragen. Onze ergotherapeute geeft vrijblijvend advies over praktische oplossingen met vaak eenvoudige middelen die uw zorg thuis comfortabeler kunnen maken. Het eerste huisbezoek is gratis.