Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Thuiszorg Familiezorg solidair op Dag te...

Thuiszorg Familiezorg solidair op Dag tegen Kanker

"Het gele lintje verbindt je"

Vandaag, op de Dag tegen Kanker, spelden 2000 medewerkers van Thuiszorg Familiezorg het gele lintje op terwijl ze aan het werk / zorgend aanwezig zijn bij de zorgvragers of in onze regiohuizen.

En ook tijdens een vormingsdag rond het thema kanker, eergisteren in Torhout, betoonden meer dan 130 begeleidende medewerkers Familiezorg hun solidariteit met personen met kanker. Samen vormden ze een levende versie van het gele lintje.

Familiezorg West-Vlaanderen vormde een levende versie van het gele lintje from Familiezorg West-Vlaanderen vzw on Vimeo.

We voelen ons verbonden met iedereen die getroffen wordt door kanker: wie de diagnose kanker gekregen heeft en in behandeling is, wie ervan genezen is, wie voor hen zorg draagt of gedragen heeft en wie door kanker dit leven heeft moeten verlaten.

Thuiszorg bij personen met kanker

Familiezorg West-Vlaanderen vzw is ervaren in de zorg voor personen met kanker. 455 personen met kanker en hun gezin/naasten deden in 2018 een beroep op onze thuiszorgdienst. “In al deze situaties boden onze verzorgenden gedurende 52.897,50 uren zorg en ondersteuning. Dat aantal uren komt overeen met 6 volle jaren (365 dagen – 24/24u)”, zegt Bart Deltour, directie zorg van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

Niet alleen voor gezinszorg kunnen personen met kanker en hun naasten terecht bij Familiezorg. Thuiszorg Familiezorg biedt onder andere ook psychologische ondersteuning aan huis, zorg met vrijwilligers thuis, ergotherapie aan huis. Geen overbodige diensten, zo blijkt uit het onderzoeksrapport van Kom op tegen Kanker (gepubliceerd eind 2018). Dat stelt immers vast dat een aanzienlijke groep (ex-)kankerpatiënten na de behandeling nog vaak met (langdurige) fysieke en psychosociale problemen kampt en dat hun behoefte aan informatie en begeleiding groot blijft.

Raadpleeg onze folder 'Thuiszorg Familiezorg - als kanker ook u raakt'.


#dagtegenkanker