Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Week van de Vrijwilliger

Week van de Vrijwilliger

Publicatie: zaterdag 25 februari 2023

Ter gelegenheid van de Week van de Vrijwilliger lees je hier elke dag een nieuw verhaal van één van de vele vrijwilligers van Thuiszorg Familiezorg. Ook op onze Facebookpagina vind je meer info. 

Mieke, nachtzorgvrijwilliger: “Sinds februari 2015 ben ik nachtzorgvrijwilliger bij Familiezorg. Er zijn voor iemand, en iets doen voor anderen maakt het leven zinvol zowel voor mezelf als voor anderen en voor de maatschappij. De tevredenheid, de dankbaarheid en de vriendschap van de zorgvragers te mogen ervaren doet mijn ziel zingen…
Het schenkt mij diepe vreugde te weten dat mensen door mijn aanwezigheid ’s nachts, langer thuis kunnen blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving en omringd door hun geliefden…
Dit zinvolle vrijwilligerswerk doe ik dan ook met passie en hopelijk nog een paar jaar!”

Sarah: "Ik ga momenteel langs bij twee gezinnen. Meestal gaan we samen wandelen, praten we, drinken we samen koffie, spelen we Rummikub, of gaan we eens naar de markt. Waarom ik het doe? Voor de gezelligheid en de dankbaarheid die ik mag ervaren! Ik geniet zelf ook echt van de wandelingen en de gesprekjes die ik met de mensen heb. Ze zijn heel dankbaar en dat is fijn om te horen, en ook ik ben hen dankbaar voor de mooie momenten. Ze staan me aan de deur uit te wuiven met een lach op hun gezicht. Of ze zeggen dat ze al uitkijken naar volgende week. Dat is wat de mensen terugdoen voor mij, en dat doet me veel deugd."

Ook zin om vrijwilliger bij onze thuiszorgdienst te worden? Neem contact op via onze regiohuizen of vul ons contactformulier in.