Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | 26 oktober 2010: Dag van de Begeleidende...

26 oktober 2010: Dag van de Begeleidende Medewerker.

Publicatie: dinsdag 26 oktober 2010

Dag van de Begeleidende Medewerker 62 jaar geleden, op 26 oktober 1948, werd de Dienst voor Gezinszorg Familiezorg West-Vlaanderen vzw gesticht.
Jaarlijks zet de Dienst op deze datum al haar begeleidende medewerkers in de bloemetjes.
Vandaag vraagt Familiezorg West-Vlaanderen vzw opnieuw om de aandacht van de overheid voor de noden en de meerwaarde van gezinszorg.
Een positieve en ludieke actie vol symboliek onderstreept deze vraag. 115 begeleidende medewerkers (maatschappelijk werkers en sociaal verpleegkundigen van Familiezorg West-Vlaanderen vzw) staan op de Duinenbrug over het Brugse water.

  • Een spandoek met de titel 'zorg is ons vak, onze passie!' symboliseert de warme, deskundige betrokkenheid van Familiezorg West-Vlaanderen vzw en de constructieve energie die aan de basis van deze actie ligt.
  • De brug staat symbool voor de bruggen die Familiezorg West-Vlaanderen vzw wil bouwen: met mensen die thuis zorg ontvangen, met zorgpartners en ook met de beleidsmakers.
  • De brug werkt met een hefboom, symbool van de hefboomfunctie die verzorgenden en begeleidende medewerkers opnemen in een kwalitatief welzijnsbeleid in de eerstelijn.
  • We hengelen naar beleidsaandacht voor meer ondersteuning en omkadering.
  • We proberen het via een 'message in a bottle' omdat al onze pogingen na meer dan 10 jaar helaas nog steeds geen resultaat kennen.
  • De hoofden in het water symboliseren dat het water ons tot aan de lippen staat.
  • Het water dat onder de brug stroomt staat symbool voor de sterke, krachtige en liefdevolle onderstroom in Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Het staat ook voor de loop van het leven, van begin tot einde. Familiezorg West-Vlaanderen vzw ontmoet cliënten in alle levensfasen en in verschillende situaties (mensen in kansarmoede, personen met psychische problemen, met dementie, met een beperking, enz).