Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Familiezorg West-Vlaanderen opent haar d...

Familiezorg West-Vlaanderen opent haar deuren!

Publicatie: zondag 21 september 2008

een wedstrijd zonder verliezers! 21 september 2008... Autoloze zondag in Brugge. Onder een milde herfstzon genoten talloze wandelaars en fietsers onbekommerd van de vrije straten en pleinen in de binnenstad.

Ook het Biskajersplein gonsde: Familiezorg West-Vlaanderen vzw opende die dag haar deuren voor het ruime publiek. Die dag onthulden de onlangs gerenoveerde panden de schoonheid, rust en warmte achter hun gevels. Aangemoedigd door de ballonnenwedstrijd, of gewoon op doortocht door de stad, bezochten enkele honderden mensen de drie huizen op het Biskajersplein en het Sint-Jansplein en ... maakten er kennis met de waaier van diensten van Familiezorg!

het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw In het provinciehuis (de maatschappelijke zetel van Familiezorg West-Vlaanderen vzw en het Opleidingscentrum voor verzorgenden, op het Biskajersplein 3) heette de geur van versgebakken wafeltjes de vele nieuwsgierigen meteen welkom. Ze konden er letterlijk 'proeven' van de opleiding tot polyvalent verzorgende / zorgkundige. Van bedreven huishouden tot deskundige persoonsverzorging: alle facetten van de rijke opleiding kwamen in beeld. Langs de groene binnentuin leidde de weg naar het regiohuis van Brugge (Sint-Jansplein 8), dé halte voor wie op zoek was naar informatie over gezinszorg, praktijkhulp, de vrijwilligerswerking,... van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

op weg... naar de kern! En het parcours ging verder... Naar de thuiskraamzorg en het Expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg', waar kinderen de koning te rijk waren in de leestent en bij de leuke doe-opdrachtjes.
In het Fotonhuis (nr 2), de plek voor ontmoeting rond dementie, verpoosden velen bij een heerlijk kopje koffie. Anderen waagden zich in het labyrint op de binnenplaats, of probeerden te weten te komen hoeveel boeken het documentatiecentrum nu wel telt: één van de vragen op het wedstrijdformulier, dat het bezoek aan de huizen extra boeiend maakte.

De kleurrijke ballonnen reikhalsden aan hun touwtje naar de stralende hemel... En om half vijf steeg de bonte zee op… Toegejuicht door tientallen (kleine en grote) kinderen die hun adres op het kaartje hadden geschreven, in de hoop dat hun ballon zo ver mogelijk weg zou drijven... én teruggestuurd zou worden naar Familiezorg!

op naar verre oorden...?

Heel wat gasten eindigden hun tocht in de stilte van de unieke middeleeuwse crypte, in de poëtische wijnkelder, of met een gesprekje met een gastvrije Familiezorgmedewerker.

foton: het kleinste lichtdeeltje "Er ademt een ziel in dit huis dat rust en veiligheid geeft." "Ontroerend mooi". Zo lazen we in ons gastenboek.
Een fijnere samenvatting van deze opendeurdag konden we ons niet wensen.


Bekijk nog meer foto's in onze fotogalerij.