Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Wij zoeken collega's!

Wij zoeken collega's!

WIJ ZIJN TROTS VERZORGENDE IN DE THUISZORG TE ZIJN!

Werken in de thuiszorg is nooit een routine. Elke dag is anders!

Dagelijks ontmoet ik andere mensen, van jong tot oud. Personen die net een ziekenhuisopname achter de rug hebben, gezinnen die voor korte of langere tijd ondersteuning vragen in de zorg voor hun kinderen, personen met psychische moeilijkheden, jonge gezinnen waar een baby is geboren en die kraamzorg aan huis wensen, jonge mensen met een beperking die graag zelfstandig willen wonen, ouderen die zelf niet meer kunnen instaan voor hun huishouden, chronisch zieke personen die thuis wensen te blijven… Stuk voor stuk boeiende ontmoetingen met unieke mensen, elk met een eigen verhaal.

Bovendien is het werk zelf heel gevarieerd. Veel mensen denken dat de opdracht van de verzorgende zich beperkt tot het onderhoud van de woning. Maar verzorgende zijn is veel meer dan dat! De lievelingssoep van een oudere dame op tafel toveren, een boodschap doen samen met een jongeman die rolstoelgebonden is, de kinderen opwachten aan de schoolpoort en samen met hen het vieruurtje nemen, de hemden van mijnheer netjes strijken en opbergen, de kerstboom versieren en zo gezelligheid brengen in de woonkamer van een alleenstaande vrouw, een luisterend oor bieden aan een moeder met kanker, een man met MS helpen bij de maaltijd, een dame met dementie ondersteunen bij het badmoment...
Als verzorgende ben je 'van vele markten thuis'!

Het leuke aan het beroep van verzorgende in de thuiszorg is dat ik elke dag samen met de cliënt kan beslissen wat ik concreet ga doen. Ik kan initiatief nemen en zelfstandig zijn. Tegelijk weet ik dat er een heel team achter me staat. Ik kan altijd terecht bij mijn verantwoordelijke, die mijn talenten kent en me steunt. Zij zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk opdrachten krijg die aansluiten bij wie ik echt ben. Super! Er zijn ook regelmatig bijeenkomsten met collega-verzorgenden. Samen overleggen rond bepaalde cliëntsituaties, dat is heel leerrijk! En via de permanente vorming van Familiezorg West-Vlaanderen vzw blijf ik op de hoogte van nieuwigheden in mijn vakgebied en kan ik mij voortdurend verder ontplooien.

Als verzorgende kan ik een droom van mensen helpen waarmaken: de droom om zo lang mogelijk thuis te blijven. Het doet me deugd te weten dat ik écht het verschil maak.
Dankzij mijn inzet en mijn deskundigheid kunnen betekenisvolle of ingrijpende gebeurtenissen in jonge gezinnen rustig verlopen (de kraamtijd, de opname van een jonge moeder in het ziekenhuis...). Heel wat oudere cliënten hoeven geen beroep te doen op een rust- en verzorgingstehuis. Door mijn aanwezigheid kunnen mensen met een beperking/handicap thuis wonen in plaats van in een voorziening. Omdat ik er ben kunnen familieleden en mantelzorgers even op adem komen en wat tijd voor zichzelf nemen.
Mensen zeggen me soms: "ik voel me veilig bij je." Of hun ogen glinsteren als ik binnenkom. Dat is het mooiste bewijs dat mijn werk zinvol is! En dat geeft me energie, elke dag opnieuw!